Sztárparádé a jubileumi MikulásGyár-on! - Fotók

Újra várják az adományokat

Sztárparádé a jubileumi MikulásGyár-on! - Fotók

November 29-től tizenötödik alkalommal nyílik meg az ajándékozók előtt a MikulásGyár, ezúttal is a Millenárison.

A szervezők november 7-én, sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 2019. november 29. és december 21. között immár tizenötödik alkalommal gyűjtik a rászorulóknak szánt felajánlásokat. Az esemény házigazdája, Jáksó László elmondta, ismét a Millenáris Parkban lesz a MikulásGyár "főhadiszállása", ahol 9 és 21 óra között fogadják az adományozni vágyókat.

"A Millenáris Park csapata mindig szívesen áll olyan rendezvények mellé, amelynek központjában a legkisebbek állnak. Folyamatosan támogatunk árva és nehéz sorsú gyerekeket és sokszor segítjük a beteg gyerekeknek szánt adománygyűjtéseket is. Ezért adunk otthont idén is nagy örömmel a MikulásGyárnak." – nyilatkozta Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója.

A Millenáris mellett a Lurdy Házban is várják a felajánlókat, hogy a pesti oldalon lakó ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak olyan helyszínt, ahol leadhatják csomagjaikat. A József Attila Színház előtere is gyűjtőponttá válik, a színház teljes mellszélességgel áll – a tavalyi év után második alkalommal - az akció mellé.

A Mikulásgyár stratégiai és logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt. biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt központjába, akik országszerte a rászorulókhoz juttatják el azokat. A Magyar Posta lehetőséget nyújt arra is, hogy az is adományozhasson, aki nem tudja személyesen elvinni ajándékát a MikulásGyárba. Az ország több postáján is ingyen feladhatók az adományok, csak annyit kell ráírni a küldeményekre, hogy "MIKULÁSGYÁR". A Magyar Posta Logisztika pedig ingyen szállítja a csomagokat a karitatív akció helyszínére, illetve a Magyar Vöröskereszthez.

Az Alexandra Kiadó szolgáltatja a szellemi táplálékot az idei MikulásGyárban. Az ő munkájuknak köszönhetően készült el a MikulásGyár első saját könyve, a Nagy MikulásGyár mesekönyv, benne mintegy 100 gyönyörűen illusztrált mesével és nekik köszönhetően több, mint 35000 példány kerül elajándékozásra. Matyi Alexandra, a cég ügyvezető igazgató azt is elárulta, hogy ezen felül a kiadó külön olvasósarokkal készül a MikulásGyár nyitvatartása alatt, ahol szeretettel várják a kicsiket és nagyokat.

A kezdeményezés főtámogatóihoz, az Antenna Hungária Zrt és a Szerencsejáték Zrt mellé idén csatlakozott a Mészáros-csoport és az NKM Áramszolgáltató Zrt, míg a médiatámogatók ezúttal is az ATV, a TV2 és a Femcafé.hu.

"A Mészáros-csoport örömmel csatlakozott a MikulásGyár kiemelt támogatói köréhez, mert fontosnak érezzük a mélyszegénységben élő családok, különösen a gyermekek megsegítését. A MikulásGyárral történő együttműködésnek köszönhetően tovább szélesítjük azt a kört, amelyet a cégcsoport a társadalmi felelősségvállalás jegyében tesz évek óta a gyermekekért, a nehéz sorsú fiatalokért. Az anyagi támogatás mellett dolgozóink adománygyűjtéssel és önkéntes munkával is hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy idén még több rászoruló gyermek karácsonyfája alá juthasson ajándék". – nyilatkozta a cégcsoport képviseletében dr Tóth Krisztina kommunikációs igazgató.

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékokat vár adományként.

A szervezők fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.) van szükségük.

Admira