Elvérzett Mónika, miután halva született a gyermeke

Borzalmas családi tragédia.

Elvérzett Mónika, miután halva született a gyermeke

Karakai Ádám állítja: felesége még most is élhetne, ha második gyermekük születése után mindent megtesznek érte egy délnyugat-magyarországi kórházban.

"Terhességének 36. hetében járt, amikor rémülten hívott, hogy vérzik. A kórházban azonnal a műtőbe tolták, ahol kiderült: méhlepényleválás okozta a vérzést és az azt követő tragédiát. Második kisfiunk, Áron halva született" – mondta az apa megtörten a Blikknek.

Felesége, Mátyás Mónika a szülés után bár teljesen magába roskadt, de egészségileg látszólag rendben volt, három órával a szülés után azonban rosszabbul lett, nem tudtak vért venni tőle, lilult a szája, a keze. 

"Óriási zűrzavar volt, ő pedig egyre rosszabbul lett. Engem végül kiküldtek a szobából, Mónikát pedig elvitték. Fél órával később már csak a hírt kaptam: második fiam elvesztése után a feleségem is itt hagyott minket" – mondta az apa a lapnak.

Ügyvédje szerint a fiatal anyukát megmenthették volna az orvosok, ha a császármetszéskor a műtétet végző orvosok a szülő nő méhét és petefészkeit is eltávolítják.

A méhlepényleválás után hiába küzdöttek az orvosok, később Mónika méhe megtelt vérrel, az anya pedig belső vérzés miatt meghalt. A családfő feljelentést tett, az ügyet pedig már orvos szakértő is vizsgálta.

Admira